codelli
codelli

CODELLI KLUB

Uradni naziv društva:    Codelli Classic & Sport Car Club Klub ljubiteljev klasičnih in športnih vozil
Skrajšani naziv :             Codelli klub
Naslov:                             Kavadarska 21, Ljubljana (v prostorih AMD zvezda)
Elektronska pošta:         www.codelli.com
E-pošta info                     codelli@codelli.com


Društvo je nastalo v jeseni leta 1990, ko se je skupina navdušencev in lastnikov starodobnih avtomobilov, predvsem znamke MG,  odločila, da ustanovi društvo in organizira svoj prvi rally. Skupina se je zbirala po raznih lokalih in razpravljala o starodobnih vozilih in idejah o tekmovanjih z njimi.

Po ureditvi formalnosti ob registraciji društva, so se člani vneto lotili organizacije svojega prvega tekmovanja. Čeprav amaterji, so ob pomoči Društva za oživljanje stare Ljubljane v juniju 1991 pripravili dobro organizirano in obiskano tekmovanje.  Po zgledu enega izmed najzanimivejših tekmovanj starodobnih avtomobilov v Evropi, Pirelli Classic Marathon, so svoje tekmovanje, ki se prireja še danes, poimenovali SLOVENIJA CLASSIC MARATHON.

Klub nosi ime po baronu Antonu Codelliju, lastniku prvega vozila na motorni pogon na slovenskih tleh, ki se je pripeljal v Ljubljano novembra 1898. Društvo je ustanovni član slovenske zveze starodobnih vozil SVS in tako tudi član mednarodne organizacije starodobnih vozil FIVA. Danes šteje prek 140 članov, ki so tudi lastniki približno 300 starodobnih avtomobilov, motociklov in drugih vozil. Zbirajo se v prostorih društva na Kavadarski 21 v Šiški v Ljubljani ob torkih med 18.00 in 19.00 uro.

Delovna telesa Codelli kluba za obdobje 2016 do 2020
Člani delavnih teles so izvoljeni na občnem zboru 1.marca 2016


Izvršni odbor

Predsednik

Jurij Curk

 

Podpredsednik

Miloš Ješe

 

Član

Boris Vrhunc

 

Član

Andrej Vidmar

 

Član

Janez Uratnik

 

Tajnik

Anton Popek

 

Član

Iztok Blaznik

 

Član

Darko Cankar

 

Član

Mitja Kobler

 

 

Nadzorni odbor

Član

Srečko Klemenčič

 

Član

Mezek Andrej

 

Član

Gorazd Klemenčič

 

 

Disciplinska komisija

Član

Jure Petač

 

Član

Janez Anzeljc

 

Član

Darko Podreberšek

 

Knjižničar:
Domen Popek

Tehnični komisarji za certifikate SVS in FIVA: Blaznik Iztok  avtomobili Petač Jure Ješe Miloš motorji in avtomobili Uratnik Janez FIVA

Vodja športnih funkcionarjev za prireditve SVS:
Andrej Vidmar

Športni funkcionarji :
Prošek Mirko, Cankar Darko, Vidmar Andrej,
Blaznik Iztok, Blaznik Gorazd,
Ješe Miloš, Ješe Grega, Ješe Katja, Ješe Gorazd.

Zastopnik tekmovalcev za KHD in GHD pri AŠ 2005:
Anton Popek

Člani kluba organiziramo različne vrste prireditev in srečanj. Najbolj poznani, tudi v tujini, sta turistično tekmovalni Slovenija Classic Marathon in Nagrada Podutika, ki sta po novem združeni. Klubskemu druženju pa je namenjeno Pomladansko kurblanje. Vsako leto organiziramo tudi različne strokovne ekskurzije za izpopolnjevanje znanja na področju tehnične kulturne dediščine.

Člani kluba sodelujejo na različnih turističnih prireditvah po Sloveniji, vedno so tudi dobro obiskana družabna srečanja in izleti.

Člani Codelli kluba tekmujejo na relijih starodobnikov za državno prvenstvo v okviru zveze SVS, na mednarodnem tekmovanju relijev starodobnikov AACC ter tekmovanju starodobnikov -točnost- na dirkah v okviru avtomobilističnih tekmovanj AŠ 2005